P5A COM PODEM FER UNA PIZZA SALUDABLE?

   

COM PODEM FER UNA PIZZA SALUDABLE?

Avui els nens i nenes de la classe dels MONSTRES hem rebut un vídeo molt especial:I aqui comença l'Itinerari: 
COM PODEM FER UNA PIZZA SALUDABLE?

Seguim amb els mateixos equips cooperatius però canviem els càrrecs:Fem un kahoot per saber les idees pèvies que tenim sobre el tema i ja podem començar a investigar. Primer de tot començarem per saber:

TOTS ELS ALIMENTS QUE SURTEN DE LA NATURA SÓN  VERDURES? 

QUÈ ÉS UNA FRUITA? QUÈ ÉS UNA VERDURA?

Mirem el conte de "La petita llavor" d'Eric Carle:


Representem el cicle de les plantes.

Per saber si és cert que les plantes tenen llavors experimentem amb diferents fruites i verdures que portem de casa, però no només mirarem si tenen llavors, sinó si tenen aigua, si tenen pell i si són del mateix color per dins i per fora.

ANEM AL MERCAT A BUSCAR ELS ALIMENTS.

Un cop hem aixafat, pelat, tallat... podem contestar a les preguntes que ens hem fet al principi (si veieu en el mateix requadre si-no o bé no-sí, és perquè primer pensàvem una cosa (vam fer hipòtesis) i després vam descobrir que n'era una altra)

EXPERIMENTEM

D'aquesta activitat omplim la primera casella del Pla d'Equip.

Un cop a l'aula en parlem i decidim que les verdures surten de terra i les fruites dels arbres. A més a més, si no hi haguéssin pagessos i horts no podríem menjar verdures i fruites i el nostre cos es posaria malalt.

Per acabar el bloc omplim la Carpeta d'Aprenentatge amb un llistat de fruites i verdures.

QUÈ VOL DIR QUE UN ALIMENT ÉS SALUDABLE?


Escoltem la cançó de la Dàmaris Gelabert "Fruites i Verdures":Fem una reflexió sobre per què les fruites i les verdures són bones pel nostre cos.

Fem una fitxa on anotem quins aliments creiem que són saludables i podríem posar a una pizza. Això sí, els haurem de dibuixar ben tallats!


D’ON PROVENEN ELS ALIMENTS SALUDABLES? ON ELS PODEM COMPRAR?


Tornem a escoltar la cançó de la Dàmaris Gelabert i a mesura que diu fruites i verdures les classifiquem segons si ens agraden o si no.

Després fem una estadística sobre les fruites i verdures que MÉS agraden als taurons i les taurones i les que MENYS.

PER QUÈ HI HA ALIMENTS ENVASATS I ALTRES QUE NO?


Mirem el vídeo següent sobre la Piràmide alimentària:
Un cop hem mirat la piràmide i hem parlat del que mengem normalment, parlem d'on podem treure les fruites i verdures més fresques i sostenibles. Algú diu que les compra al supermercat, altres a la fruiteria, veiem que també les podem comprar directament a algú que en conrei. Això sí, ens queda clar que hem de comprar fruites i verdures QUE NO VINGUIN ENVASADES EN SAFATES DE POREXPAN ja que contamina molt i no es pot reciclar.

PER QUÈ HEM DE MENJAR  FRUITES I VERDURES?


Aquestes preguntes ens les respondran els experts. Per això fem una pluja d'idees i cada equip es pensa una pregunta:
I quan arriba el dia, els tres grups de P5 fem diverses xerrades amb els experts, per resoldre els nostres dubtes.QUINS ALIMENTS HEM DE FER SERVIR PER FER UN PLAT SALUDABLE?


Per anar agafant pràctica en això de fer una pizza saludable, repartim per les taules pizzes i ingredients (de boma eh!) i començem a preparar pizzes fixant-nos molt bé en els ingredients i la quantitat que hem de posar.QUINS INGREDIENTS TRIARIES PER FER UNA PIZZA SALUDABLE?


Ara sí que ja tenim prou informació per poder fer la nostra pizza saludable. Mirem dues receptes de pizza per poder fer la nostra:


Amb el que hem vist, fem la nostra recepta i decidim tres ingredients saludables per poder posar a la nostra pizza. Fem una nota per casa i esperem que arribi el dia per fer la nostra PIZZA SALUDABLE!


I així ens ha quedat:
Finalment, veniu les famílies i disfrutem d'una bona estona junts.Comentaris